Nytt namn

Minol Mätteknik kommer under våren 2020 att byta namn till Brunata.

Minol är idag medlem i Minol Zenner Brunata-gruppen.

Mer information kommer att komma närmare bytet.

Vi önskar alla våra kunder en riktigt God Jul!

Ny app för att hålla koll på din förbrukning.

Android

1. Öppna din webbläsare. Skriv in adressen www.minoweb.se

2. Spara sidan som bokmärke. Lite olika hur man gör i olika telefoner. På vissa finns en stjärna uppe till höger bredvid adressraden. I andra måste man trycka på den fasta menyknappen och ”välja lägg till bokmärke”.  Döp till Minoweb eller något annat lämpligt.

3. Nu ligger Minoweb dina bokmärken. Gå in och titta på dina bokmärken, leta upp Minoweb, tryck och håll kvar fingret på bokmärket tills en ny meny dyker upp. Välj ”lägg till genväg på startsida/hemsida"

4. Nu har du Minoweb på din hemskärm

Iphone/Ipad

1. Öppna Safari. Skriv in adressen www.minoweb.se

2. Tryck på den lilla rutan med en pil i, längst ner i mitten på skärmen. Välj "Lägg till på hemskärmen". Döp till Minoweb eller något annat lämpligt.

3. Nu har du Minoweb din hemskärm

Minol har fått ett förlängt avtal med JM.

Minol levererar och mäter varmvatten och el i JM:s byggnationer.

Information om förändringar i Minol Mätteknik AB ledning

Stefan Skoog har utsetts till ny VD i Minol Mätteknik AB från och med den 1 juni 2012.

Mer information om VD-bytet kan erhållas genom att kontakta

Stefan Skoog, 0733 - 414231, s.skoog@minol.se

Kolla din förbrukning direkt i telefonen med en app!

Nu flyttar det smarta hemmet definitivt från dataskärmen till mobilen. Minol, som är ledande i Sverige inom individuell mätning, erbjuder nu lägenhetsinnehavarna dygnsavläsning av vatten, el och värme direkt i telefonen.

- Det här öppnar helt nya möjligheter, säger Stefan Skoog, VD på Minol i Sverige.

Fram tills nu har det varit svårt att se den direkta effekten när man snålar på vatten, el och värme. Resultatet kommer först senare via en räkning som för de flesta är väldigt svårtolkad.

När man nu på ett enkelt sätt kan få överblick över sin energiförbrukning så är steget till att börja spara plötsligt väldigt kort.
- Med vår app så kan du i princip direkt se effekten av att du exempelvis stänger av alla stand-by funktioner eller duschar hälften så länge, säger Stefan Skoog. På Minol räknar man med att tillgängligheten till mätdata gör att människor blir mer benägna att spara än tidigare.

Nästa steg är att omsätta mätdata direkt i pengar. Något som faktiskt redan är möjligt för en del lägenhetsinnehavare i områden där bostadsrättsföreningen eller hyresvärden gör gemensamma inköp av exempelvis el.
- Då börjar det bli riktigt intressant, för då kan lägenhetsinnehavaren direkt se hur mycket pengar man sparat under en viss period, säger Stefan Skoog.

Rent tekniskt går det att redovisa mätvärden ned till vart 15:e minut, eller i realtid men av integritetsskäl använder Minol sig bara av dygnsavläsning.
- Det kan uppstå situationer där man kan kontrollera om någon är hemma och vad denne gör, vilket inte är syftet med mätningarna, förklarar Stefan Skoog.

Minol räknar med att under 2011 kunna erbjuda alla nya kunder den nya appen. Även de som är anslutna till de befintliga 80000 mätpunkterna i Sverige som Minol administrerar kommer att kunna se sin förbrukning och statistik i mobiltelefonen.

Mer information:
Kontakta 
Tel 040-411999
Mail info@minol.se