Det här är Minol

  • Totalentreprenör inom mätning av vatten, el och värme
  • Helhetslösningar för IMD i flerfamiljsfastigheter
  • Egen tillverkning av de flesta mätare

Hur minskar man energiförbrukningen? Hur fördelar man kostnaderna rättvist? Vilken mätare skall jag använda?

Vi ger dig kontroll på förbrukningen av vatten, el och värme i din fastighet. Hos oss kan du också få hjälp att hitta rätt produkt för lägenhetsmätning och fastighetsmätning.

System och tjänster

Minol erbjuder hela system för avläsning och hantering av mätdata. Vi har också egen tillverkning av alla vatten- och värmemätare samt avläsningssystem.

Egen tillverkning

Att mäta vatten, el och värme är ett stort ansvar. Därför tillverkar vi de flesta mätare själva med största kvalitetskontroll.

I samarbete med vårt danska systerföretag och Minols övriga bolag i Europa tillverkar vi våra mätare i egna produktionsanläggningar. Genom dotterbolaget Zenner, som är en av Europas största tillverkare av mätare, tillverkar vi även mätare till flertalet OEM- kunder.

Brett produktprogram
Vårt produktprogram omfattar mätare och insamlingsystem för alla behov – från minsta vattenmätare till största energimätare. Ett stort antal produkter lagerförs direkt hos oss i Sverige, vilket garanterar korta leveranstider.

Internationell helhetsleverantör sedan 50 år

Minol har lång erfarenhet av utveckling och tillverkning av mätare för registrering av värme- och vattenförbrukning.

Minols moderbolag ligger i Tyskland och företagsgruppen har dotterbolag över hela världen. I Europa har Minols fördelningstjänster använts i över 50 år. Enbart i Tyskland har vi hand om fördelningsmätningen i över 1,4 miljoner hushåll. Det innebär en trygghet för dig, vi kan garantera mätsäkerheten och kvaliteten samtidigt som vi ständigt utvecklar nya ännu bättre mätmetoder.

Mer om oss i världen

Kvalitet och miljö

Att mäta är att veta. Men då måste man veta att mätarna och mätuppgifterna är riktiga.

Vårt moderbolag Minol Messtechnik i Tyskland är innehavare av statligt godkända provlaboratorier för provning av sina energi- och vattenmätare. Det är en del i vårt totala kvalitetssäkringsarbete som vi ständigt utvecklar. Här i Sverige arbetar vi med samma rutiner som våra danska kollegor som är certifierade enligt kvalitets- och miljösystemen ISO 9001 och ISO 14001. Dessutom har vi utarbetat ett eget kvalitetssystem när det gäller rutiner för all installation.